Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megfelelő gázkazán kiválasztása

2011.02.17

A tüzelőberendezés kiválasztásakor fontos szempont, hogy a gyártó és a forgalmazó ellenőrizhető, megbízható legyen: elképzelhető, hogy 7-8 évig kifogástalanul működő gázkazán egyik napról a másikra meghibásodik, és ilyenkor nem mindegy, hogy a kazán javításához szükséges alkatrészt mennyi idő alatt, milyen áron tudjuk beszerezni. Mindenképp érdemes megfelelő minősítéssel rendelkező kazánt választani, amit hivatalos fórumokon vizsgáltak be, és találtak alkalmasnak.

A gázkazán kiválasztása előtt érdemes felmérni a befűtendő ingatlan és a környezet sajátosságait (alapterület, szigetelés, jelenlegi fűtési szokások, kémény mérete stb.), számba venni a várható változásokat (például ingatlan tervezett kibővítése), és így választani ki az igénynek megfelelő berendezést. Ugyanakkor természetesen ne nem szabad megfeledkezni a jól bevált módszerről sem: a legjobb olyasvalakitől tanácsot kérni, aki lehetőleg tulajdonosként személyes tapasztalatokat szerzett a kazán működéséről.

A választásban érdemes kikérni egy gyakorlott szakember véleményét is, aki  természetesen a gázkészülék beüzemelés során is segítségünkre lehet. A körültekintő előkészületeknek és a szakértő beüzemelésnek köszönhetően jó eséllyel pályázunk arra, hogy kazánunk hosszú ideig kifogástalanul betöltse feladatát.